977606309 – 649350597 eixnatural@eixnatural.cat

El Dia Mundial contra el Dolor pretén crear consciència mundial i reconèixer el dolor crònic com a malaltia, el seu tractament com a dret humà i la necessitat universal d’ajudar els qui pateixen dolor a trobar alleujament.

El primer Dia Mundial contra el Dolor va ser l’any 2004, quan l’Organització Mundial de la Salut i l’IASP es van unir oficialment a la Federació Europea de Capítols de l’IASP per defensar públicament contra el dolor. El tema era “L’alleujament del dolor hauria de ser un dret humà” i el programa d’un dia va obtenir cobertura mediàtica a tot el món. L’èxit d’aquest primer Dia Mundial contra el Dolor portaria a l’IASP a declarar la primera campanya de l’Any Mundial l’any 2005 amb l’Any Mundial contra el Dolor en la Infància. Des de llavors, l’IASP ha continuat la campanya de l’Any Mundial cada any, sent el 2023 l’ Any Mundial per a la Cura Integrativa del Dolor .

Obteniu més informació sobre les contribucions de l’IASP a la ciència del dolor amb els recursos del 50è aniversari >

Per commemorar el Dia Mundial contra el Dolor 2023, IASP publica una nova sèrie de vídeos sobre la cura integrativa del dolor coordinada per Heather Tick del Centre per a l’Alleujament del Dolor de la Universitat de Washington a Seattle. Aquests vídeos exploren els punts més amplis d’aquest tema avantguardista abans d’abordar els matisos de com una perspectiva i un enfocament diferents de l’alleujament del dolor poden beneficiar els pacients i la investigació.

https://www-iasp–pain-org.translate.goog/publications/iasp-news