977606309 – 649350597 eixnatural@eixnatural.cat

Respiració sentida rebirthing

La tècnica de “rebirthing” (també coneguda com a “renaixement” o “teràpia de respiració conscient”) és una pràctica de teràpia alternativa que se centra en la respiració per alliberar tensions emocionals i traumes. Aquesta tècnica va ser desenvolupada a la dècada de 1970 per Leonard Orr i Sondra Ray, i es basa en la idea que les nostres experiències traumàtiques o reprimides estan connectades a patrons de respiració inadequats.

 

El procés de rebirthing generalment implica el següent:

    • Respiració conscient: La persona es fica estirada còmodament i se l’anima a respirar de manera profunda i conscient, sense fer pauses entre la inspiració i la exhalació (respiració conscient connectada). La idea és respirar de manera que augmenti el flux d’oxigen i energia a través del cos.
    • Alliberament d’emocions: A mesura que la persona continua amb la respiració profunda i conscient, és possible que emergeixin emocions reprimides o imatges i sensacions de events passats. La idea és que a través de la respiració aquestes emocions s’alliberin i es processin.
    • Suport terapèutic: durant tota la sessió de respiració , la persona té el suport del terapeuta que guia la sessió, vetllant en tot moment que la persona que respira estigui confortable i es senti excessivament preocupada per les emocions que poden sorgir.
    • Integració: Després d’una sessió de rebirthing, s’emfatitza la importància de la integració de les emocions alliberades i la comprensió de com estan interconnectats els patrons de respiració i els traumes.