977606309 – 649350597 eixnatural@eixnatural.cat

per Aneesha Dillon.

Osho pulsacions té una certa reputació entre les teràpies d’ Osho de ser dur, intens, i catàrtic.

Es cert que Osho pulsacions és un mètode d’alta energia i utilitza tècniques que poden ajudar a les persones obertes a les emocions profundes, a alliberar el seu dolor, la seva ràbia, les seves pors. Però sentir i expressar emocions no requereix de la seva empenta, requereix la seva consciència, la presència, la sensibilitat, la voluntat de respirar, i la capacitat per permetre que el seu propi sentiment sigui el que sorgeixi des de dins.
Per tant, és important recordar que la capacitat de sentir i connectar amb sentiments i emocions autèntiques profundes, és un procés que necessita temps, paciència, i la preparació per al cos i el sistema energètic.

 

Què és aquest treball de preparació?

El primer pas és portar la consciència en el cos, per ajudar a la gent a arribar als seus cossos físics de tal manera que la seva atenció, la seva consciència, es centra en les sensacions físiques, sentiments emocionals, la sensació de la respiració entrant i sortint , tocar el cos des de l’interior. Aquesta és la “sensació sentida” descrita per EugeneGendlin, fundador de ‘Concentració Teràpia “. A través d’aquest gir cap a l’interior de l’atenció, arribem al aquí i ara, en el moment present, en contacte amb el cos. I el cos viu i respira sol en aquest moment present.

Ens connectem amb una posada a terra, amb les cames i els peus, sentir la terra sota i el seu suport. Hi ha tot tipus d’exercicis simples però eficaços de posada a terra dels peus, les cames i la pelvis porten ràpidament a la gent en contacte amb els seus cossos. Posem en contacte entre si a través dels ulls, i ens sentim més profundament. Un toc de mans, una respiració profunda, i estem totalment en presència aquí i ara.
Una altra manera de crear consciència en el cos és enfocar la respiració en tres àrees bàsiques del tors: primer el ventre, llavors el diafragma, i després el pit. Sentir el cos des de l’interior, com l’alè toca cada racó i cantonada interior dels pulmons.
En algun moment de les primeres hores de tots els meus grups, els convido a la gent a anar a dormir i respirar dins del que jo anomeno el ‘tub buit’. Aquest és un espai continu, buit, situat al centre, que s’estén cap avall a través de la longitud del tors, començant amb la boca i la gola, de connexió al pit, el diafragma, i el ventre, i acabant en els genitals. És a través d’aquest tub que imaginem sentir la respiració, que entra i surt: primer al ventre, llavors el diafragma, a continuació al pit. En pulsacions fem servir la respiració com una forma de energitzar el cos, i per portar consciència allà.
Hi ha un dibuix que jo faig servir per ajudar a la gent a entendre alguna cosa de l’energia, “mapes” que utilitzo en el treball amb el flux de bio-energia dins ia través del cos. En els grups i entrenaments ensenyo a partir d’aquests mapes, i aquells de vostès que han estat en grups amb mi en els últims 10 a 12 anys han vist el meu dibuix, que anomeno ‘humanoide’.

En aquest dibuix mostro dos mapes diferents que poden donar suport al treball més profund de pulsacions. Un d’ells és de Wilhelm Reich, els set Segments de l’Armadura Muscular, que es mostren aquí com línies verdes en tot el cos, que es divideixen en seccions. Reich va descriure com aquests set grups de músculs actuen com corretges o bandes de tot el tors que poden obrir i tancar, igual que els músculs de l’esfínter del sistema digestiu, ja sigui per permetre o impedir el flux d’energia, sentiments, i l’expressió emocional.
Les tensions cròniques de repressió emocional resideixen en aquests músculs, i quan movem el cos i respirem en aquestes tensions, els blocs s’afluixen i els sentiments més antics poden conscientment sentir-se, es van expressar, i posant en llibertat. A l’entrar en contacte amb les sensacions, sentiments, tensions, i també el plaer i la relaxació en el cos, formem una connexió més profunda amb nosaltres mateixos.
L’altre mapa que es mostra en aquest dibuix és el Sistema de Chakres, descobert i explorat pels ioguis tàntriques a l’antiga Índia. Es mostra aquí com cercles vermells, els Chakres són potser més com un vòrtex d’energia en espiral que va profundament al centre del cos, i fets d’una matèria molt més subtil que els músculs. En realitat, els músculs poden ser considerats com la capa més externa dels Chakres, la capa de material físic. Els Chakres encaixen exactament en els segments musculars, i les activitats energètiques dels Chakres desperten sentiments i impulsos en aquests mateixos llocs en el cos físic.

Molt sovint vivim en un estat de desconnexió dels nostres cossos i els nostres sentiments. Estem atrapats al cap, estressat i tens, que viu en el lament del passat i la por al futur. Ni tan sols ens adonem de com lluny de nosaltres mateixos hem anat. Aquests mapes i la realitat física que representen, ens poden ajudar a redescobrir la nostra pròpia interioritat, basada en una ‘sensació sentida “que només pot ser coneguda a partir de dins de cada un de nosaltres.

Els sentiments i les emocions es fan sentir a través del cos. Sense un cos, és de suposar que no hi ha sentiment. Cada onada de sentiment que passa a través del cos, tot impuls per actuar, per expressar, a través dels fluxos,mou literalment el contingut líquid del cos físic. Com més sensible ens tornem a aquestes sensacions internes, més disponibles estarem a sentir el que sentim, i viure una connexió més emocional, la vida autèntica.